SlovenskoHrvaškoSrpskoEnglish

Dekontaminacija inštrumentov

HEXANIOS G + R, 1000 ml

Čistilno in dezinfekcijsko sredstvo v obliki koncentrata za čiščenje in razkuževanje kirurških, medicinskih in endoskopskih inštrumentov

Izdelek hkrati čisti in razkužije kirurške, medicinske in endoskopske inštrumente. Ima ojačano čistilno delovanje in ne reagira z raztopino glutaraldehida. Vsebuje korozijski inhibitor. Raztopino uporabljamo za sprotno zbiranje kontaminiranih inštrumentov, njihovo čiščenje in razkuževanje. Sredstvo ne poškoduje nerjavečih kovin, stekla in polimernih materialov (pleksi stekla).

Pripravljena raztopina je baktericidna, mikobaktericidna, fungicidna in virucidna.

Navodila za uporabo
Izdelek je koncentrat. Pripravimo 0,5% raztopino z navadno vodovodno vodo, to je 25 ml izdelka na 5 litrov hladne ali vroče vode. Merilni lonček je del plastenke. Čas namakanja je 15 minut. Ker je izdelek fizikalno in kemijsko stabilen, ga lahko uporabimo v enaki koncentraciji tudi v ultrazvočnih komorah. Raztopino moramo zamenjati enkrat dnevno. Odpadno raztopino lahko zlijemo med komunalne odplake.


ANIOSYME DD1, 1000 ml

Čistilno in dezinfekcijsko sredstvo z encimi v obliki koncentrata za čiščenje in razkuževanje kirurških, medicinskih in endoskopskih inštrumentov

Izdelek hkrati čisti in razkužije kirurške, medicinske in endoskopske inštrumente. Ima ojačano čistilno delovanje in ne reagira z raztopino glutaraldehida. Encimi na določenih mestih nacepijo organske molekule in zato je ščetkanje močno zmanjšano. Vsebuje korozijski inhibitor. Raztopino uporabljamo za sprotno zbiranje kontaminiranih inštrumentov, njihovo čiščenje in razkuževanje. Sredstvo ne poškoduje nerjavečih kovin, stekla in polimernih materialov (pleksi stekla). Uporaba je varna in enostavna, izdelek je v skladu z zavezo za varovanje okolja.

Pripravljena raztopina je baktericidna, mikobaktericidna, fungicidna in virucidna.

Navodila za uporabo
Izdelek je koncentrat. Pripravimo 0,5% raztopino z navadno vodovodno vodo, to je 25 ml izdelka na 5 litrov hladne ali tople vode. Temperatira naj ne preseže 40 ᵒC. Čas namakanja je 5 minut. Površino lahko po potrebi očistimo tudi s ščetko, vendar je ščetkanje močno zmanjšano. Ker je izdelek fizikalno in kemijsko stabilen, ga lahko uporabimo v enaki koncentraciji tudi v ultrazvočnih komorah. Raztopino moramo zamenjati enkrat dnevno. Odpadno raztopino lahko zlijemo med komunalne odplake.

pdf_small Katalog izdelkov

 

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. / We use cookies to improve our website and your experience when using it. Za podrobnejšo obrazložitev si oglejte podrobnejše informacije.

Sprejemam piškotke / I accept cookies from this site