SlovenskoHrvaškoSrpskoEnglish

Visoko učinkovita dezinfekcija kirurških inštrumentov in endoskopov

Anioxyde 1000, 5L

Sredstvo za visoko učinkovito dezinfekcijo kirurških in drugih termolabilnih inštrumentov brez aldehida, ne fiksira proteinov

Izdelek je pripravljen za uporabo na osnovi predhodne aktivacije. Aktivna snov je perocetna kislina, ki se razvije in situ zagotavlja baktericidno, tuberkulocidno, mikobaktericidno, fungicidno, virucidno in sporocidno delovanje v 5 minutah. Raztopina je obstojna najmanj 2 tedna, koncentracijo aktivne snovi se kontrolira z indikatorskimi lističi. Zaradi nevtralnega pH raztopine je vonj po kisu manj izrazit in nevarnost korozije za inštrumente manjša. Postopek sinteze perocetne kisline je patentiran.

Raztopino Anioxyda 1000 uporabimo za visoko učinkovito dezinfekcijo vseh inštrumentov, medicinskih pripomočkov in predmetov, ki zaradi svoje sestave ne morejo v sterilizacijo, sterilnost pa je potrebna. Kompatibilnost z materiali je zelo velika. Raztopine pa ne smemo uporabljati za razkuževanje bakra, medenine, kositra in surovega železa.

Navodila za uporabo

Malo plastenko aktivatorja zlijemo v 5L plastenko generatorja in oboje skupaj v banjico za razkuževanje. Raztopino lahko začnemo uporabljati po 15 minutah. Izštrument popolnoma potopimo v raztopino. Kontaktni čas je 5 minut. Ostalo procesiranje je v skladu z bolnišničnim protokolom. Koncentracijo perocetne kisline v raztopini nadzorujemo z indikatorskimi trakovi. Raztopina je obstojna najmanj 2 tedna oziroma razkužimo z njo 50 endoskopov.


Steranios 2% NG, 5L

Sredstvo za visoko učinkovito dezinfekcijo kirurških in drugih termolabilnih inštrumentov na osnovi glutaraldehida, brez formaldehida

Izdelek je pripravljen za uporabo.  Ne vsebuje formaldehida, dodane pa ima tudi dodatke, ki zamanjšujejo hlapenje izdelka in parni tlak nad raztopino, torej je tudi škodljivi učinek na tistega, ki s kemikalijo rokuje,  manjši. Raztopina je obstojna 30 dni. Kadar je ne uporabljamo, naj bo pokrita. Izdelek ima baktericidno, tuberkulocidno, mikobaktericidno, fungicidno, virucidno in sporocidno delovanje. Kontaktni čas za sporocidno delovanje je 1 ura, baktericidno, fungicidno in virucidno pa izdelek deluje že v 10 minutah.

Raztopino Steranosa 2% NG uporabimo za visoko učinkovito dezinfekcijo vseh inštrumentov, medicinskih pripomočkov in predmetov, ki zaradi svoje sestave ne morejo v sterilizacijo, sterilnost pa je potrebna. Kompatibilnost z materiali je zelo velika.

Navodila za uporabo

Izdelek Steranios 2% NG je pripravljen za uporabo brez redčenja. Predhodno očiščene inštrumente popolnoma potopimo v raztopino Steraniosa 2% NG za 10 minut oziroma 1 uro, odvisno od zahtevanih mikrobioloških učinkov. Nato inštrument vzamemo iz raztopine in ga dobro speremo s pitno vodo za neinvazivne posege ali sterilno vodo za invazivne posege in osušimo.


pdf_small Katalog izdelkov

 

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. / We use cookies to improve our website and your experience when using it. Za podrobnejšo obrazložitev si oglejte podrobnejše informacije.

Sprejemam piškotke / I accept cookies from this site